Search
Close this search box.

Ιστορία

Μια ιστορική διαδρομή 35 χρόνων

Ο Ραδιομαραθώνιος είναι ένας ιστορικός θεσμός που ξεκίνησε το 1990 στην Κύπρο, με σκοπό την υποστήριξη παιδιών με ειδικές ανάγκες. Μέσα από συνεργασίες με μεγάλους οργανισμούς και διαχρονικές δράσεις, έχει αναδειχθεί σε μια σημαντική εκδήλωση αγάπης και αλληλεγγύης. Με τα χρόνια, έχει συγκεντρώσει σημαντικά ποσά για φιλανθρωπικούς σκοπούς και συνεχίζει να εμπνέει την κυπριακή κοινωνία, προβάλλοντας το μήνυμα της δύναμης της αγάπης.

Μάθετε περισσότερα για την ιστορία μας! 

Χρονολόγιο

2022-2023

Η Νέα Εποχή με Δύναμη Αγάπης

Ενώνοντας δυνάμεις γινόμαστε πιο αποτελεσματικοί. Ο Ραδιομαραθώνιος είναι ο αυθεντικός εκφραστής της αξίας της αλληλεγγύης, και κινείται με την Δύναμη της Αγάπης όλων μας. Πιστεύουμε στη Δύναμη του Μαζί. Και τελικά μπορούμε να αφήσουμε ένα θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία μας. Αποκορύφωμα της χρονιάς 2023, η μεγάλη εκδήλωση αγάπης στη Λευκωσία, με τον κορυφαίο Έλληνα καλλιτέχνη, Σάκη Ρουβά.

2019 - 2021

Νέα Εποχή Δύναμη Αγάπης

Με το σύνθημα, Νέα εποχή, Δύναμη Αγάπης, ανέλαβαν το ιερό αυτό θεσμό του Ραδιομαραθώνιου, ο ασφαλιστικός όμιλος CNP CYPRUS με τις ασφαλιστικές εταιρείες του CNP CYPRIALIFE και CNP ASFALISTIKI και το ΡΙΚ. H ιστορική του διαδρομή, μπαίνει πλέον σε μια νέα εποχή, διατηρώντας αναλλοίωτη την αποστολή του.

Μία αποστολή διαχρονική που ενώνει όλη την οικογένεια. Σε έναν κοινό στόχο. Να κάνουμε τη ζωή των παιδιών που έχουν ανάγκη, καλύτερη. Με όλη τη Δύναμη της Αγάπης μας.

2018

Η Αγάπη για τα Παιδιά Αναζητά Νέους Τρόπους Στήριξης

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, οι φιλανθρωπικές εκδηλώσεις για την ενίσχυση του ταμείου του  Ιδρύματος Ραδιομαραθώνιου δεν πραγματοποιούνται. Ο Συνεργατισμός κλείνει και μένει ο θεσμός ορφανός. Ωστόσο η αγάπη για τα παιδιά πάντα βρίσκει λύσεις και τροχοδρομήθηκαν ενέργειες για εξεύρεση διοργανωτών και υποστηρικτών.

2010 – 2017

Μόνο η Αγάπη μπορεί…

Ο Ραδιομαραθώνιος πραγματοποιήθηκε και αυτή την χρονική περίοδο, παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που επικρατούσαν στον τόπο μας. Σε αυτά τα δύσκολα χρόνια,  στήριξαν τις εκδηλώσεις πέραν από τη Λαϊκή Τράπεζα, ακολούθησε στη συνέχεια η  Τράπεζα Κύπρου και ο Συνεργατισμός μαζί με το SUPER FM και το ΡΙΚ.

2001-2009

Η Μεγαλύτερη Γιορτή Αγάπης του Κυπριακού Ελληνισμού

Η κινητοποίηση χιλιάδων ανθρώπων όλων των ηλικιών είναι πρωτόγνωρη. Το μήνυμα του θεσμού αυτού, αγγίζει κάθε γωνιά της ελεύθερης Κύπρου. Ξυπνά τις συνειδήσεις όλων και θυμίζει ένα μεγάλο κοινωνικό χρέος.

Τα έσοδα του Ραδιομαραθώνιου στηρίζουν εκατοντάδες παιδιά με ειδικές ανάγκες, καθώς επίσης και σειρά ιδρυμάτων και εθελοντικών οργανισμών που προσφέρουν φροντίδα, απασχόληση, εκπαίδευση και ψυχαγωγία. Το 2009 γράφετε μια ξεχωριστή σελίδα στο θεσμό. Οι εισπράξεις ξεπέρασαν το ποσό των 2,4 εκατομμυρίων ευρώ. Ιδιαίτερη στιγμή η παρουσία του Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Γιώργου Παπανδρέου στο κεντρικό περίπτερο στη Λευκωσία.

1996-2000

Οι Έλληνες Ολυμπιονίκες της Ατλάντα και ο Κάρλ Λιούις Τιμούν τις Εκδηλώσεις

Το 1996, η ομάδα Ελλήνων Ολυμπιονικών της Ατλάντας βρίσκονται στην Κύπρο. Πύρρος Δήμας, Ακάκιος Κακιασβίλι, Νικόλας Κακλαμανάκης, Ιωάννης Μελισσανίδης, Νίκη Μπακογιάννη, Λεωνίδας Σαμπάνης, Λεωνίδας Κόκας, Γιώργος Τζελίλης, Βίκτωρας Μήτρου, Παναγιώτης Γιαννάκη και ο προπονητής της ομάδας άρσης βαρών Χρίστος Ιακώβου.

Το 1999, ο Ραδιομαραθώνιος γιορτάζει τα 10 χρόνα του. Ο Carl Louis, ‘ ο γιός του ανέμου’ έρχεται στην Κύπρο για να συμβάλει στην επιτυχία του Ραδιομαραθωνίου. Επισκέπτεται σχολεία σε όλη την Κύπρο και μιλά με μαθητές. Προσωπικότητες όπως οι Ρούλα Κορομηλά, Άλκηστις Πρωτοψάλτη και Έλενα Παπαρίζου συνέβαλαν στην επιτυχία της φετινής διοργάνωσης.

1991-1995

Οι εισφορές σπάζουν το φράγμα του ενός εκατομμύριου λιρών

Με το κλείσιμο του Ράδιο Σούπερ, επίσημοι διοργανωτές του θεσμού η Λαϊκή Τράπεζα και το ΡΙΚ. Το 1992, για πρώτη φορά συμβάλλουν και οι τοπικοί ραδιοσταθμοί σε ολόκληρη την Κύπρο, μεταδίδοντας τα μηνύματα του Ραδιομαραθώνιου σε κάθε κυπριακό σπίτι.

 

Ο Ραδιομαραθώνιος οργανώνεται σε παγκύπρια κλίμακα και οι εκδηλώσεις πολλαπλασιάζονται. Επώνυμοι καλλιτέχνες και αθλητές συμβάλλουν με το δικό τους τρόπο. Για πρώτη φορά στο θεσμό συμβάλει και η ομογένεια μέσω του ελληνικού ραδιοφωνικού σταθμού του Λονδίνου LGR.

Για πρώτη φορά, το 1995 σπάζει το φράγμα του ενός εκατομμύριου λιρών.

1990

Η αρχή είχε μόλις γίνει…

Με τη συνεργασία του Ράδιο Σούπερ και της Λαϊκής Τράπεζας γεννιέται ο Ραδιομαραθώνιος. Πρώτοι εκφωνητές ο Χρίστος Μιχαηλίδης και Ρόμπερτ Καμάσσα. Πρώτες εκδηλώσεις, το παζαράκι στο αμφιθέατρο της Σχολής Τυφλών και η πορεία έμπνευσης των συντακτών του Ράδιο Σούπερ Ανδρέα Παράσχου και Αριστείδη Βικέτου, που αποφάσισαν να περπατήσουν μέχρι τη Λεμεσό παρέα με δύο παραπληγικούς, το Νικόλα και την Τούλα και μια ομάδα άγνωστων εθελοντών. Το αποτέλεσμα 332,374 κυπριακές λίρες και ένας Ραδιομαραθώνιος Αγάπης 36 ωρών.

Μετάβαση στο περιεχόμενο
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.