Διαχειριστική επιτροπή

Τα μέλη της διασφαλίζουν την ισότιμη κατανομή των οικονομικών πόρων του Ραδιομαραθωνίου.

H επιτροπή

Η Διαχειριστική Επιτροπή, που αποτελείται από εννέα μέλη, λειτουργεί εθελοντικά και είναι υπεύθυνη για τη δίκαιη κατανομή των οικονομικών πόρων του Ιδρύματος. Στην Επιτροπή συμμετέχει και προεδρεύει η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας. Επιπλέον, τέσσερα από τα μέλη της Επιτροπής είναι εκ της θέσης τους και περιλαμβάνουν τον Γενικό Εισαγγελέα, τον Έφορο Εσωτερικού Ελέγχου, τον Διευθυντή του Τμήματος Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, και τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου ή τους αντιπροσώπους τους.

Κατά τη διάρκεια του έτους, η Επιτροπή συνεδριάζει αρκετές φορές για να εξετάσει αιτήσεις που υποβάλλονται από ή για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Η πλειοψηφία των αιτήσεων αξιολογείται από μικρές ομάδες (2-3 μέλη της Επιτροπής) και εγκρίνεται από τη συνολική ομάδα. Αιτήσεις με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά εξετάζονται απευθείας από τη συνολική Επιτροπή. Αιτήσεις που αφορούν ιατρική θεραπεία μελετώνται πρώτα από τον εκπρόσωπο του Ιατρικού Συλλόγου.

Τα μέλη
Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη

Πρόεδρος
Πρώτη Κυρία Κυπριακής Δημοκρατίας

Η Πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ραδιομαραθωνίου, Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη, γεννήθηκε στη Λεμεσό στις 24 Φεβρουαρίου 1977. Με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, απέκτησαν τέσσερα κορίτσια, την Ιωάννα, την Αικατερίνη, την Δέσποινα και την Φοίβη.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου και κατέχει μεταπτυχιακό στις Πολεμικές Σπουδές, από το Kings College του Λονδίνου. Το 2021, απέκτησε πτυχίο Νομικής από το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Από το Νοέμβριο του 1999 ανήκει στο δυναμικό του Υπουργείου Εξωτερικών ως διπλωμάτης καριέρας και έκτοτε έχει υπηρετήσει σε διάφορες θέσεις στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Διετέλεσε, ανάμεσα σε άλλα, Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών, Σύμβουλος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για Ευρωπαϊκά θέματα (EU/Sherpa), Προϊσταμένη του Τμήματος Διαχείρισης Κρίσεων και Προϊστάμενή του Τμήματος Ευρωτουρκικών στην Διεύθυνση Κυπριακού. Υπηρέτησε μεταξύ άλλων στην Ύπατη Αρμοστεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα και στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια της πρώτης κυπριακής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.  

Ως Πρώτη Κυρία, η Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη, είναι επίτιμη πρόεδρος σε πολλά φιλανθρωπικά ιδρύματα. Ή ίδια έχει στο επίκεντρο δράσεων και πρωτοβουλιών της, την ευημερία όλων των παιδιών, την παιδεία και την ίση πρόσβαση στην εκπαίδευση όλων των νέων και ειδικά αυτών που προέρχονται από οικογένειες στο όριο φτώχιας, στη συμπερίληψη και ισότητα στα παιδιά και ενήλικες με αναπηρία και στην προστασία του περιβάλλοντος με ταυτόχρονη ανάδειξη της ανάγκης ανάπτυξης περιβαλλοντικής συνείδησης.

Ως πρόεδρος του Ιδρύματος Ραδιομαραθωνίου όραμα της είναι η έμπρακτη και σημαντική στήριξη ατόμων και ιδρυμάτων με αναπηρία, ώστε να προσφέρονται σύγχρονες υπηρεσίες και να διευκολύνεται η αξιοπρεπής καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρίες, και η συμβολή στην απόκτηση κοινωνικής συνείδησης αποδοχής των ατόμων αυτών, σε ένα κόσμο συμπεριληπτικό και δίκαιο όπου όλοι θα γίνονται αποδεκτοί και θα ευημερούν.

Αντιγόνη Λανίτη

Αντιπρόεδρος

Με διδακτορικό στη Συμβουλευτική Ψυχολογία, η Αντιγόνη φέρνει μια πληθώρα τεχνογνωσίας στον οργανισμό. Επί του παρόντος εργάζεται εξ αποστάσεως ως Κλινική Υπεύθυνη για μια διαδικτυακή πλατφόρμα ψυχοθεραπείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου επιβλέπει τις κλινικές πρακτικές και εξασφαλίζει το υψηλότερο επίπεδο φροντίδας. Επιπλέον, εκπαιδεύεται για να γίνει συστημική ψυχοθεραπεύτρια, επεκτείνοντας περαιτέρω τις δεξιότητές της στην παροχή ολοκληρωμένης θεραπευτικής υποστήριξης.

Εμπνευσμένη από τη σοφία του παππού της ότι «δεν θα μας θυμούνται για όσα πήραμε από αυτόν τον κόσμο, αλλά για όσα δώσαμε», η Αντιγόνη είναι αφοσιωμένη στο να διασφαλίσει ότι τα παιδιά με ειδικές ανάγκες μπορούν να ενσωματωθούν και να ζήσουν ικανοποιητικές ζωές ως ίσα μέλη της κοινωνίας μας.

Άννα Ζαβού Χριστοφόρου

Έφορος Εσωτερικού Ελέγχου της Δημοκρατίας – Ταμίας

Η κα Άννα Ζαβού γεννήθηκε στη Λευκωσία. Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Παλλουριωτίσσης με άριστα και στη συνέχεια, σπούδασε Mathematical Economics στο Πανεπιστήμιο του Essex του Ηνωμένου Βασιλείου.

Είναι εγκεκριμένος λογιστής-ελεγκτής, μέλος του Institute of Chartered Accountants in England and Wales (ICAEW) και του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ). Είναι επίσης μέλος του διεθνούς Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών (Institute of Internal Auditors – IIA) και της Ένωσης Πιστοποιημένων Εξεταστών Απάτης (Association of Certified Fraud Examiners – ACFE).

Κατέχει τα ακόλουθα επαγγελματικά προσόντα: Certified Internal Auditor (CIA), Certification in Control Self-Assessment (CCSA), Certified Government Auditing Professional (CGAP) και Certification in Risk Management Assurance (CRMA). Οι εν λόγω τίτλοι είναι διεθνώς αναγνωρισμένοι και αποκτώνται με εξετάσεις, συνδυασμένες με την απαιτούμενη πείρα σε θέματα εσωτερικού ελέγχου.

Πέραν των πιο πάνω επαγγελματικών προσόντων, η κα Ζαβού κατέχει τον τίτλο του Πιστοποιημένου Εξεταστή Απάτης (Certified Fraud Examiner).

H κα Ζαβού εργάστηκε για δέκα χρόνια σε ελεγκτικά γραφεία στο Λονδίνο και στην Κύπρο. Το 1994 εργοδοτήθηκε ως Λογιστής στις Οικονομικές Υπηρεσίες της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, ενώ από το 1996 εργάστηκε στη Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου του οργανισμού. Από τον Απρίλιο του 2013 διετέλεσε Επικεφαλής του Εσωτερικού Ελέγχου, θέση την οποία κατείχε μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου 2015.

Στις 5 Νοεμβρίου 2015 το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να διορίσει την κα Άννα Ζαβού ως Έφορο Εσωτερικού Ελέγχου της Κυπριακής Δημοκρατίας από τις 7 Δεκεμβρίου 2015, ημερομηνία κατά την οποία ανέλαβε και τα νέα της καθήκοντα. 
Η κα Ζαβού είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εσωτερικών Ελεγκτών Κύπρου από την 1η Ιουλίου 2020.

Το έτος 2020, στα πλαίσια του “16th CFO (Chief Financial Officer) Management Forum & Awards”, της απονεμήθηκε το βραβείο “Public Sector Finance Award” σε αναγνώριση της συμβολής, των επιτευγμάτων και της επαγγελματικής της αριστείας στον τομέα της χρηματοοικονομικής διαχείρισης και διοίκησης.

Το Υπουργικό Συμβούλιο με σχετική Απόφαση ημερ. 24 Νοεμβρίου 2021 ανανέωσε τη θητεία της κας Ζαβού για ακόμη έξι έτη από τις 7 Δεκεμβρίου 2021 έως τις 6 Δεκεμβρίου 2027.

Μαρία Λεβέντη Κληρίδη

Γραμματέας

Η Μαρία Λεβέντη Κληρίδη υπηρέτησε για σχεδόν τρεις δεκαετίες στην Τράπεζα Κύπρου, κατέχοντας σημαντικές θέσεις ευθύνης. Ξεκίνησε την καριέρα της το 1984 ως Credit Officer και ακολούθως προήχθη στη θέση της Διευθύντριας του Γραφείου Προέδρου Συγκροτήματος, όπου υπηρέτησε για 17 χρόνια, κατά τη διάρκεια μιας σημαντικής περιόδου αναδιάρθρωσης και ανάπτυξης. Από το 2005 έως το 2012, κατείχε τη θέση της Ανώτερης Διευθύντριας στο Γραφείο του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Παράλληλα με την καριέρα της, η Μαρία Λεβέντη Κληρίδη συμμετείχε σε διάφορα διοικητικά συμβούλια, όπως αυτό της Kyprou Mutual Fund Management Company και του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου. Η πολυδιάστατη συμμετοχή της σε οργανισμούς όπως η Επιτροπή Ιστορικού Αρχείου και το Business School Advisory Board του European University Cyprus ανέδειξε την αφοσίωσή της στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό.

Η καριέρα της ενισχύθηκε από την άριστη ακαδημαϊκή της εκπαίδευση στο London School of Economics and Political Science, όπου απέκτησε πτυχίο και μεταπτυχιακό στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική. Ταυτόχρονα, η συνεχής συμμετοχή της στην επαγγελματική ζωή συνοδεύτηκε από ισχυρό ενδιαφέρον για τον τομέα της δημιουργικής γραφής.

Η Μαρία Λεβέντη Κληρίδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λευκωσία και αποφοίτησε με άριστα από το Γυμνάσιο Ακροπόλεως. Είναι παντρεμένη και μητέρα ενός παιδιού.

Λαμπρινή Ουστα

Εκπρόσωπος Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας

Αντιγόνη Γενεθλίου

Εκπρόσωπος Γραφείου Ευημερίας

Σταύρος Σταύρου

Εκπρόσωπος Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου

Eιδικότητα στην Ενδοκρινολογία, Διαβήτη και Μεταβολισμό στα νοσοκομεία Cornell-New York Hospital, Memorial Sloan-Kettering Cancer Center, Bellevue και New York University School of Medicine (1995-1999). Τα τελευταία  3 χρόνια πριν τον επαναπατρισμό του στην Κύπρο ανήκε στο διδακτικό προσωπικό του New York University School of Medicine.  Κατά την ακαδημαϊκή χρονιά 2000-2001 είχε τιμηθεί με το τίτλο του «Καλύτερου Πανεπιστημιακού Δασκάλου», τίτλος που συνήθως απονέμεται σε πανεπιστημιακούς δασκάλους σε πολύ μεγαλύτερες ηλικίες. Στον κλινικό τομέα ήταν επικεφαλής του πρoγράμματος Διαβήτη στο Νοσοκομείο VA του Manhattan. Ως κλινικός γιατρός τιμήθηκε από την Αμερικανική Εταιρεία Διαβητολογίας για τη ψηλή ποιότητα της ιατρικής περίθαλψης που παρείχε στους ασθενείς του. Στον ερευνητικό τομέα  έχει δημοσιεύσει κλινικές και εργαστηριακές μελέτες σε θέματα αναπαραγωγής και διαταραχών της υπόφυσης. Η έρευνα του για  γονιδιακή βλάβη που προκαλεί αμφίβολα γεννητικά όργανα βραβεύτηκε με πρώτο βραβείο σε παγκόσμιο διαγωνισμό της Αμερικάνικης Ενδοκρονιολογικης  εταιρείας .Ανήκει στην ομάδα των γιατρών που διορθώνουν τα συγγράμματα ( reviewer) που δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό Journal Endocrinology Diabetes and Metabolism. Ο γιατρός Σταύρος Σταύρου ανήκε επίσης στην ομάδα των γιατρών που ετοιμάζουν ερωτήσεις για τις παναμερικανικές εξετάσεις Εσωτερικής Παθολογίας του Αμερικανικού Συμβουλίου Παθολογίας.

Ήταν   Πρόεδρος της Ενδοκρινολογικής εταιρείας  και Πρόεδρος της  Εταιρείας Παχυσαρκίας.

Ήταν  Πρόεδρος  (6 χρόνια) και Γραμματέας (6 χρόνια) του Ιατρικού Συλλόγου Λευκωσίας Κερύνειας « Ιπποκράτης».

Ευανθία Παπασάββα

Μέλος

Γεννήθηκε στην Κερύνεια και αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Κερύνειας. Μετά την αποφοίτησή της, εργάστηκε για τέσσερα χρόνια στην Παιδική Στέγη Αμμοχώστου, όπου η επαφή με τις ανάγκες της κοινότητας τον/την ώθησε να συνεχίσει τις σπουδές της στην Αθήνα, αποκτώντας πτυχίο στις Κοινωνικές Σπουδές.

Επιστρέφοντας στην Κύπρο το 1972, ανέλαβε τη θέση του/της Διευθύντριας του Παιδοκομικού Σταθμού του Δήμου Κερύνειας, όπου εργάστηκε μέχρι την Τουρκική Εισβολή του 1974. Το 1975 διορίστηκε Κοινωνικός Λειτουργός στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, υπηρετώντας για 34 χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της θητείας της, έλαβε σημαντικές ευκαιρίες για περαιτέρω εκπαίδευση μέσω υποτροφιών. Το 1976-77, με υποτροφία της Κυβέρνησης του Ισραήλ, ολοκλήρωσε σπουδές στην Κοινοτική Ανάπτυξη. Το 1982, με υποτροφία του British Council, ολοκλήρωσε μεταπτυχιακό (MA) και διδακτορικό (PhD) στην Κοινωνική Εργασία, Κοινοτική Ανάπτυξη και Έρευνα στο Πανεπιστήμιο του Bradford. Το 1992, με υποτροφία του Fulbright, παρακολούθησε προγράμματα στις ΗΠΑ για την Οικογενειακή Θεραπεία και τη Διοίκηση Κοινοτικών Προγραμμάτων Εθελοντικής Πρωτοβουλίας.

Το 2005 αφυπηρέτησε από τη θέση της Διευθύντριας των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, ολοκληρώνοντας μια καριέρα 34 χρόνων στον τομέα. Από το 2006 έως το 2018 εργάστηκε ως Επίκουρη Καθηγήτρια Κοινωνικής Εργασίας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Σήμερα, παραμένει ενεργό μέλος σε διάφορες εθελοντικές οργανώσεις, όπως ο Ερυθρός Σταυρός, το Ίδρυμα Ραδιομαραθώνιος και το Παγκύπριο Συμβούλιο Εθελοντισμού, συνεχίζοντας να προσφέρει στην κοινότητα μέσω της δράσης και της εμπειρίας της.

Μαρία Παπά 

Μέλος

Η Μαρία Παπά είναι έμπειρη λογιστής με μακροχρόνια υπηρεσία στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα της Κύπρου. Ξεκίνησε την καριέρα της το 1986 ως ελεγκτής στην εταιρεία Coopers and Lybrand, όπου εργάστηκε μέχρι το 1991. Στη συνέχεια, εντάχθηκε στο Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας, όπου υπηρέτησε σε διάφορες ανώτερες θέσεις για περισσότερα από 20 χρόνια.

Κατά την υπηρεσία της στο Γενικό Λογιστήριο, τοποθετήθηκε ως Λογιστής στο Υπουργείο Εσωτερικών και αργότερα στο Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, όπου ανέλαβε καθήκοντα ανώτερου λογιστή και επικεφαλής τμημάτων. Από το 2000 έως το 2020 υπηρέτησε ως Πρώτος Λογιστής, κατέχοντας σημαντικές θέσεις όπως η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προσωπικών Απολαβών και Συντάξεων και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Ταμείων και Χρηματοοικονομικού Ελέγχου.

Το 2011 ανέλαβε καθήκοντα Διοικητή Πολιτικής Άμυνας, θέση την οποία κατέχει και σήμερα, κατόπιν απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου που επικύρωσε τον διορισμό της με αναδρομική ισχύ από το 2014.

Η Μαρία Παπά διαθέτει πλούσια ακαδημαϊκή κατάρτιση. Είναι απόφοιτος του Sandwell College με πτυχίο ACCA και έχει αποκτήσει μεταπτυχιακό τίτλο στη Δημόσια Διοίκηση από το Cyprus International Institute of Management, καθώς και MBA στη Διαχείριση Πετρελαίου, Φυσικού Αερίου και Ενέργειας από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Επιπλέον, είναι πιστοποιημένη Εσωτερική Ελεγκτής και κατέχει το Certificate in IPSAS.

Η Μαρία Παπά είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Με την πλούσια επαγγελματική της εμπειρία και την ακαδημαϊκή της κατάρτιση, έχει συμβάλει ουσιαστικά στον δημόσιο τομέα της Κύπρου.

Η Μαρία Παπά είναι έμπειρη λογιστής με μακροχρόνια υπηρεσία στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα της Κύπρου. Ξεκίνησε την καριέρα της το 1986 ως ελεγκτής στην εταιρεία Coopers and Lybrand, όπου εργάστηκε μέχρι το 1991. Στη συνέχεια, εντάχθηκε στο Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας, όπου υπηρέτησε σε διάφορες ανώτερες θέσεις για περισσότερα από 20 χρόνια.

Κατά την υπηρεσία της στο Γενικό Λογιστήριο, τοποθετήθηκε ως Λογιστής στο Υπουργείο Εσωτερικών και αργότερα στο Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, όπου ανέλαβε καθήκοντα ανώτερου λογιστή και επικεφαλής τμημάτων. Από το 2000 έως το 2020 υπηρέτησε ως Πρώτος Λογιστής, κατέχοντας σημαντικές θέσεις όπως η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προσωπικών Απολαβών και Συντάξεων και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Ταμείων και Χρηματοοικονομικού Ελέγχου.

Το 2011 ανέλαβε καθήκοντα Διοικητή Πολιτικής Άμυνας, θέση την οποία κατέχει και σήμερα, κατόπιν απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου που επικύρωσε τον διορισμό της με αναδρομική ισχύ από το 2014.

Η Μαρία Παπά διαθέτει πλούσια ακαδημαϊκή κατάρτιση. Είναι απόφοιτος του Sandwell College με πτυχίο ACCA και έχει αποκτήσει μεταπτυχιακό τίτλο στη Δημόσια Διοίκηση από το Cyprus International Institute of Management, καθώς και MBA στη Διαχείριση Πετρελαίου, Φυσικού Αερίου και Ενέργειας από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Επιπλέον, είναι πιστοποιημένη Εσωτερική Ελεγκτής και κατέχει το Certificate in IPSAS.

Η Μαρία Παπά είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Με την πλούσια επαγγελματική της εμπειρία και την ακαδημαϊκή της κατάρτιση, έχει συμβάλει ουσιαστικά στον δημόσιο τομέα της Κύπρου.

Ισαβέλλα Ηλιάδου

Μέλος

Μετάβαση στο περιεχόμενο